PONUDBA STROKOVNIH IZOBRAŽEVANJ ZA ŠOLE IN VRTCE

Ponujamo vam naslove in kratek opis nekaj najbolj pogosto izbranih  predavanj za strokovne delavce.  Za podrobnejše opise tem in cene predavanj, pošljite povpraševanje in oblikovali vam bomo program glede na vaše želje.

Govor otrok  – izobraževanje s praktičnimi nasveti in vajami

Slušatelje seznanimo z najpogostejšimi govornimi motnjami, se sprehodimo skozi razvojne stonje otrokovega govora in  opozorimo na posebnosti v govoru. Spregovorimo tudi o oblikah pomoči, prikažemo nekaj osnovnih vaj, ki otroku pomagajo do boljšega govora. Pozornost namenimo tudi jecljanju, govoru otrok s posebnimi potrebami, poudarimo pa tudi pomen slušne pozornosti in prikažemo načine za razvijanje le te.

Trajanje: 2 ali 4 šolske ure.

Kako do boljšega poslušanja in  komunikacije v razredu

“Ali me sploh sišiš!? …” je pogosto vprašanje, ki si ga postavljajo starši, vzgojitelji in učitelji v stiku z otrokom. Nekoč je bilo samoumevno, da smo poslušali in slišali. Danes otroci ne slišijo navodil, razlage, zvokov okolja … kljub temu, da imajo dober sluh. Imajo namreč slabo slušno pozornost.

Slušna pozornost otroka je zelo pomembna za razvoj govora in za njegovo funkcioniranje nasploh. Otrok, ki ima slušno pozornost dobro razvito, bolje razvije govor, lažje sledi navodilom, se hitreje opismeni in  bolje funkcionira v šoli.

Se vam  večkrat zgodi, da odlično pripravite uro pouka, a je ne morete izpeljati? Učenci ne slišijo razlage ali  navodil in posamezniki motijo potek ure?

Potem bo to predavanje prava izbira za vas.

Na predavanju s praktičnimi primeri prikažemo, kako lahko razvijamo slušno pozornost pri otrocih v predšolskem obdobju in kasneje pri šolarjih, kako dosežemo boljšo komunikacijo v razredu in kako vodimo razgovor z učeneci in njihovimi starši.

Predavanje je primerno za  strokovne delavce vrtcev in šol.

Podkrepljeno je s primeri iz prakse in se prepleta z vzgojno tematiko.

Trajanje 2 ali 4 šolske ure.

 

Predavanje za strokovne delavce in starše v “paketu”

Ponujamo predavanje za strokovne delavce in starše izpeljane v istem dnevu – s popustom. Teme lahko izberete poljubno med vsemi ponujenimi vsebinami.

Na željo pa pripravimo tudi  teme, glede na vaše potrebe ali problematiko.

Najpogostje izbrano v preteklem letu:

Paket 1:  Kako do boljšega poslušanja in  komunikacije v razredu (namenjeno strokovnemu kadru)

Ali me slišiš  (namenjeno staršem)

Paket 2: Kako do boljšega poslušanja in  komunikacije v razredu (namenjeno strokovnemu kadru)

Vzgajmao samostojne otroke (namenjeno staršem)

Paket 3:  Kako do boljšega poslušanja in  komunikacije v razredu (namenjeno strokovnemu kadru)

Govor otrok – Kako lahko otroku pomagamo do boljšega govora (namenjeno staršem)